Stad van Makers

tilburg:

een

stad

van

makers

logo-ontwerp, 2021

Stad van Makers Logo Vlag Tilburg

Een voedingsbodem
voor creatief talent.

Tilburg is een stad van makers. Niet alleen vind je hier een uitstekend productieklimaat, topmusea en belangrijke podia, het is ook een échte voedingsbodem voor creatief talent. De stad ontwikkelt zich door de jaren heen als één van de kunst- en cultuur hotspots die Nederland rijk is.

Stad van Makers is een platform waar je als creatieve maker alle informatie kunt vinden die je nodig hebt om het ook echt te gaan maken, en als kunst- en cultuurliefhebber kun je er terecht om meer te leren over verschillende Tilburgse makers. Wij ontwierpen het logo voor dit platform waarin de creativiteit van de stad voorop staat.

Stad van Makers Logo Banner Make it in Tilburg

Een mooie overeenkomst
met de makers uit Tilburg.

Het ontwerp is opgebouwd uit bouwblokken, het soort dat de creativiteit van jonge kinderen stimuleert en hen de mogelijkheid geeft alles te bouwen wat hun fantasie hen toelaat; een mooie overeenkomst met de makers uit Tilburg. De vorm (bestaande uit de letters S, V en M) symboliseert een trap en staat symbool voor hoe Tilburg als stad een springplank is én wil zijn voor (jonge) creatieve makers.

Kleuren sluiten aan bij
de inclusieve houding van de stad.

De typografie van het logo sluit aan bij bestaande uitingen van Gemeente Tilburg en versterkt zo de herkenbaarheid van de afzender.

Verschillende frisse, primaire en secundaire kleuren brengen het logo tot leven. Deze variatie maakt het logo niet alleen breed toepasbaar maar sluit ook aan bij de inclusieve houding van de stad. Tilburg is er namelijk voor iedereen: grote, gevestigde namen én de jong(st)e makers.