"je kunt mij blij maken met een mooie omgeving"

Hoe krijgen we jou chagrijnig?
Oeh, echt chagrijnig? Ik ben het niet snel. Als ik een tijd niet gegeten heb en dan wel erg trek begin te krijgen én er zit dan nog wat dingen tegen, dan zijn dat wel de ingrediënten om mij chagrijnig te krijgen (maar dan is dat met goed eten ook al weer gauw opgelost)!

Wat wilde je worden toen je klein was?
Volgens mij iets met dieren, zoals dierverzorger/dierentrainer. 

Welke dingen doe je graag als je vrije tijd hebt?
Ik ben wel aardig actief, dus sporten, buiten zijn, lezen, even socializen met vrienden/familie en ik ben ook altijd wel in voor een spelletje, daar wordt ik ook wel fanatiek van! 

Eén van de mooiste plekken waar ik ben geweest:
Tromsø, in het noorden van Noorwegen om achter het Noorderlicht aan te gaan! En in 2019 ben ik naar Peru geweest voor een aantal weken, daar heb ik ook erg veel verschillende plekken gezien die prachtig waren. Van de Huacachina woestijn tot de Amazone jungle.

Studio Lookout - Joël Kouthoofd - Portret - Over Ons
Tromsø - Aurora Borealis - Joël Kouthoofd

Wat maakt jou blij?
Een mooie omgeving, een sportactiviteit, prachtige mensen om mij heen, goed voedsel, goede muziek!

Guilty pleasure?
Tja is dat nog secret? Ik ga best wel lekker op happy hardcore (Paul Elstak) en Venga Boys. Foutje uurtje toch?

Waar zat jij op 12-12-2012?
Volgens Facebook had ik mijn stageverslag in geleverd op 11 december 2012. Dus op die ene woensdag 12-12-’12 liep ik stage bij Tripp.

Voor dit gerecht kun je me wakker maken:
Voor elk gerecht mag je me wakker maken. Maar voor goede rendang spring ik wel iets sneller me bed uit!

Hier ben ik heel goed in:
Poeh, dat is moeilijk te zeggen van jezelf.. Ik ben van mening dat alles wat ik kan wel beter kan. Ik probeer veel dingen en ik wil het dan ook wel goed doen. Dus opzich kan ik van alles wel een beetje (hahah soms ook best goed).

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Vrijwel alles. Het internet is natuurlijk een snel en toegankelijk medium, waar je gericht maar ook in de breedte kunt zoeken. Internet is slim, en weet o.b.v. je internetgedrag je voorstellen te geven. Dus je moet gericht op zoek gaan naar iets nieuws. Zelf probeer ik meer inspiratie te halen uit mijn omgeving (weg van het beeldscherm) zoals tijdens een rondje buiten, de natuur in, maar ook naar mensen: het gedrag van mensen, hun mindset, en soms de nieuwe inzichten die andere mensen hebben.

De beste manier om het weekend te beginnen:
Wanneer je overdag lekker hebt gewerkt en dat je dan ook wel verdient om zo rond 16:00 een biertje te openen. Muziekje op, volume iets hoger en de zon schijnt net nog even iets harder. En dan met het idee dat je later die dag gaat BBQ’en.

Wat heb je onlangs nog geleerd?
Ik ben op het moment herstellende van een gekneusde duim, dus het sporten moest ik iets anders inrichten dan ik gewend was. Zo downloade ik een yoga app en ben dat nu een aantal ochtenden in de week aan het doen. Ik ben totaal niet lenig, dus wie weet leer ik hiermee mijn flexibiliteit soepel te houden.

Ibiza Ice - Fotografie - Social Media - White Isle - Boot - Split Kroatië

Mijn tip voor een gelukkig leven:
Respect hebben. Zowel voor jezelf, (geniet van dingen waar je gelukkig van wordt. Soms zijn er dingen die je totaal niet gelukkig maken, hoe kun je die situatie twisten dat het voor jezelf wel acceptabel of zelfs leuk wordt?) en respect voor anderen. Accepteer dat anderen anders denken of een ander gedrag hebben.

Een dag niet op de studio, hoe ziet dat er voor jou uit?
Ik ben eigenlijk altijd wel op tijd wakker. En elke zondag, mits het weer het toelaat, ga ik met een klein groepje streethockeyen. De dag lekker sportief te beginnen doet mij altijd wel goed. Ik zit niet graag stil en wil ook elke dag wel íets nuttigs doen, planten verzorgen, wat klusjes rondom huis. En vervolgens vind ik het ook heerlijk om bezig te zijn met het eten. Ik kook graag en als er visite langs komt dat blijft eten, maak ik graag wat lekkers voor hen klaar. Beetje gezelligheid met een spelletje maakt mijn dag weer goed.

Wat heb je als laatst gegoogled?
Politiek spectrum.

Wat is je lievelings geur?
Oeh ik denk gelijk aan eten. Ik hou van kruiden! En dan kom ik ook gelijk op de natuur, dat roept ook een bepaalde rust in mij op. Zoals je in het bos loopt en je de bomen ruikt of de geur van regen. Haha heerlijk!

Dit ben ik in drie woorden:
Positief, sportief, creatief

Wat is je favoriete vervoersmiddel?
Snowboard! Voordeel is dat je altijd naar beneden gaat, ook al heb je wind tegen. Heerlijk joh, liefst met een zonnetje op je smoel terwijl je die frisse berglucht inademt.

Wat is je favoriete dagdeel?
Hmm, ik geniet van elk dagdeel.. ’s ochtends heb je nog lekker een hele dag voor je, dan ben ik eigenlijk wel het meest productief en heb ik altijd het idee dat ik bergen werk kan verzetten.

Wat is het laatste nummer op Spotify dat je geliket hebt?
Settle van BAYNK en Sinead Harnett.