The Trusted Web Foundation

Het DNA

van

internet

moet

veranderen

logo & huisstijl, 2020

The Trusted Web Foundation - Logo Ontwerp - Huisstijl - Header

Een krachtige, transparante
visuele identiteit.

Vertrouwen, transparantie en verantwoordelijkheid moeten onderdeel worden van het DNA van internet. Organisatie The Trusted Web staat aan de frontlinie van de beweging naar een veilige online omgeving waar manipulatie, desinformatie en diefstal geen schijn van kans maken.

Wanneer je als organisatie pleit voor vertrouwen en transparantie, dan moet je dat zelf natuurlijk in alles uitstralen. Wij ontwikkelden een krachtige, transparante visuele identiteit die de brede doelgroep aanspreekt, en die stylish genoeg is om dat op een hele blitse manier te doen!

The Trusted Web Foundation - Logo Ontwerp - Mockup Smartwatch

Het logo laat de beweging
naar transparantie zien.

Het logo is een combinatie van de vele kernwaarden, maar blijft toch eenvoudig en goed leesbaar. De drie driehoeken symboliseren het ‘world wide web’, het kleurgebruik laat de beweging naar transparantie zien en de afgeronde hoeken geven het geheel een zachte, menselijke touch. Het bijbehorende lettertype is vriendelijk en toegankelijk, zonder in te leveren op professionaliteit.

Speciaal voor The Trusted Web ontwikkelden we de kleur Bright Future Blue. Deze kleur verbeeld het vooruitstrevende gedachtegoed, de technologische achtergrond en de toekomst van het internet. Deze kleur combineren we met wit (voor transparantie) en een warme oranje die juist de menselijke kant benadrukt die het internet op dit moment vaak nog mist.

The Trusted Web Foundation - Identiteit - Webdesign Website - Mockup

Een balans tussen menselijk
en technologisch; in alles.

De visuele identiteit hebben we doorgevoerd in o.a. de website en visuals voor de ‘The Trusted Web Podcast’. Zo krijgt The Trusted Web in al haar uitingen dezelfde, herkenbare uitstraling. Die herkenbaarheid zorgt voor vertrouwen van de doelgroep, The Trusted Web zorgt ervoor dat dat vertrouwen ook weer onderdeel word van het internet.

The Trusted Web Foundation - Podcast Design - Cover - Typografie - iPhone Mockup

“Verbazingwekkend hoe Joel en Luuk ideeën tastbaar kunnen maken. Ze werken snel en doortastend. In drie weken hebben we dit traject doorlopen, had alleen maar durven hopen dat het zo soepel zou lopen!”

Sebastiaan van der LansChairman The Trusted Web Foundation