Jane Goodall’s Roots & Shoots

empathie

voor

mens,

dier en

natuur

visuele identiteit, social media toolkit,
co-creatie & illustratie

Jane Goodall - Roots and Shoots - iPhone in hand - Header

Een wereldwijd netwerk
van én voor jongeren.

Roots & Shoots is een wereldwijd netwerk van én voor jongeren. Ze organiseren gratis workshops waarin jongeren begeleid worden bij zelf geïnitieerde projecten die bijdragen aan positieve impact en empathie voor mens, dier en natuur.

Als onderdeel van het Jane Goodall Instituut, communiceerde Roots & Shoots met grotendeels dezelfde vormgeving, content en hetzelfde taalgebruik. Hiermee spraken ze vanzelfsprekend ook eenzelfde, oudere doelgroep aan. Om de jongere doelgroep te bereiken ontwikkelden wij een avontuurlijke social media toolkit die Roots & Shoots een eigen identiteit geeft.

Roots and Shoots - Doe Mee! - iPhone mockup 1

De jongere doelgroep
als echte ontdekkingsreizigers.

Deze nieuwe identiteit neemt de jonge doelgroep mee, diep de jungle in. Als echte ontdekkingsreizigers kunnen ze vanachter het gebladerte dicht bij de dieren komen om deze te observeren en er meer over te leren.

Roots and Shoots - Social Media Toolkit - Instagram Story

Roots & Shoots wordt volledig
ondersteund 
door vrijwilligers.

Als non-profit organisatie wordt Roots & Shoots volledig ondersteund door vrijwilligers. Zij geven niet alleen de workshops aan jongeren, ze onderhouden ook de sociale kanalen met zelfbedachte content en zelf vormgegeven posts. De toolkit is dan ook zo ontworpen en ingericht dat de vrijwilligers nog steeds zelf aan de slag kunnen met het ontwikkelen van de content.

Eenheid en rust,
vrijheid en oneindige combinaties.

De toolkit bestaat uit meer dan 200 losse illustraties, kaders en typografische elementen die spelenderwijs samengevoegd kunnen worden tot nieuwe visuele uitingen. De stijl en kleuren van deze elementen zorgen voor eenheid en rust, en daarnaast ook voor vrijheid en oneindige combinaties.

Jane Goodall - Roots and Shoots - Illustraties - Animatie

“Joël en Luuk hebben ons Roots & Shoots jongerenprogramma een consequente look gegeven! Zij hebben gebaseerd op onze bestaande stijl, met makkelijk te opereren systemen, onze vrijwilligersorganisatie de tools gegeven een aantrekkelijke visuele stijl te kunnen communiceren. Snel, efficiënt en met tips en verbeteringen hebben zij ons ontzettend geholpen. Wij zijn Joël en Luuk dan ook erg dankbaar.”

Linda van HageCountry Manager Jane Goodall Instituut