Lebowski Publishers

Judge

these

books

by their

covers

ontwerp boekomslag, 2020

Lebowski Publishers - Boekomslag - Boekcover - Header

Opvallende, frisse
en moderne omslagen.

Begin 2019 werden we benaderd door Lebowski Publishers om ontwerpen te maken voor de heruitgave van twee boeken uit hun collectie. Met een flinke dosis creatieve vrijheid zijn we in de thema’s van deze romans gedoken om zo tot twee opvallende, frisse en moderne omslagen te komen. Beide titels zijn te verkrijgen in de (online) boekhandel.

Lebowski Publishers - Joost Vandecasteele - Massa - Boekomslag Voor
Lebowski Publishers - Joost Vandecasteele - Massa - Boekomslag Achter

Massa – Joost Vandecasteele

In Massa lapt hoofdpersonage Margot de restjes van multinationals op door de cijfertjes nét even wat mooier te maken dan dat ze zijn. Zo creëert ze letterlijk een illusie voor het gewone volk; alles lijkt perfect te zijn in de wereld. Maar houdt ze zichzelf daarmee ook niet voor de gek? En is er nog wel een weg terug?

Dit complexe verhaal, dat relevanter is dan ooit, hebben we vertaald naar een even zo complex, typografisch boekomslag. Hevig geïnspireerd door kunstenaars als Escher, de meester van de illusie. De kleuren zijn opvallend en contrastrijk en verbeelden de grote verschillen tussen multinationals en het gewone volk. Daarnaast valt het zo natuurlijk ook gewoon lekker op in de boekhandel.

Lebowski Publishers - Chris Polanen - Waterjager - Boekomslag Voor
Lebowski Publishers - Chris Polanen - Waterjager - Boekomslag Achter

Waterjager – Chris Polanen

Waterjager speelt zich af in een onderwaterstaand Paramaribo. Alleen de outcasts zijn gebleven en de stad wordt geregeerd door eigen wetten. Twintig jaar eerder vertrok Joshua met zijn moeder naar Nederland, op de vlucht voor het water. Daar heeft hij echter nooit zijn draai kunnen vinden. In het land van zijn jeugd probeert hij nu een thuis te vinden. Als snel wordt de sfeer grimmiger en verandert deze zoektocht in een spirituele ontdekkingsreis naar de zin van het leven.

De boot is een krachtig symbool voor deze zoektocht en daarom dan ook het middelpunt van ons ontwerp voor dit boekomslag. De geabstraheerde vorm doet ook denken aan een kogel en onthult zo de meerdere lagen van dit verhaal. Het waterpatroon verbeeld het constant veranderende proces van de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

“Volgens mijn mentor Murat heeft het [ontwerp] internationale allure.”

Chris PolanenAuteur Waterjager