gohost Webhosting

altijd

online

met

gohost

visuele identiteit & website, 2021

Echte nerds met passie
voor het vak.

Razendsnelle en kwalitatieve hosting vanuit Nederlandse datacentra, ondersteund door een deskundig en klantvriendelijk team; dat is gohost. Met jarenlange ervaring en een échte passie voor het vak maken ze het starten van jouw droom-website zo eenvoudig en zorgeloos mogelijk.

Voor deze frisse wind in het online landschap ontwikkelden wij een net zo frisse, toegankelijke en vriendelijke visuele identiteit. Van logo en huisstijl tot online toepassingen.

Het logo is het letterlijke
gezicht van GoHost.

gohost is er voor iedereen, of je nu je allereerste of je zoveelste website start. Extra belangrijk dus dat de eerste indruk, het logo, een zo breed mogelijke doelgroep aan weet te spreken. Het ogenschijnlijk eenvoudige, illustratieve beeldmerk geeft letterlijk een gezicht aan gohost en maakt een menselijke connectie met de doelgroep.

In dit beeldmerk vangen we de waarden én het verhaal achter gohost. Zo staat de wolk natuurlijk voor de online cloud en de glimlach voor de klantvriendelijke, toegankelijke houding. Verborgen in de wolk vinden we de (online) verbinding tussen mensen en de bril van de nerds achter gohost (geen zorgen: zo noemen ze zichzelf!).

Verschillende weersomstandigheden
geven de identiteit karakter.

Variaties op het beeldmerk kunnen binnen de identiteit worden ingezet als iconen, en hebben elk hun eigen karakter. Weersomstandigheden symboliseren op luchtige wijze verschillende emoties en versterken de ervaring rondom acties en informatie op o.a. de website.

Heldere communicatie
zonder poespas.

De identiteit en het karakter van gohost zijn doorvertaald naar een website waar heldere communicatie voorop staat. Het minimalistische, moderne ontwerp wordt ondersteund door een aantal eenvoudige beeldelementen, allemaal afgeleid van het logo-ontwerp, om de rust te behouden. De focus ligt op de informatie en de gebruiksvriendelijkheid voor de potentiële klant.